english summary

Cybercrime grootste bedrijfsrisico in 2020
Door Frank van Akkerveeken
Gepubliceerd op 29/01/2020

In de Allianz Risicobarometer 2020 publiceert de verzekeraar de meest belangrijke bedrijfsrisico’s voor het komende jaar en verder, volgens de inschattingen van ruim 2,700 risk management-experts uit 102 landen.

In deze negende editie worden Cyberincidenten (39% van de antwoorden) voor de allereerste keer wereldwijd gezien als het belangrijkste bedrijfsrisico. Hiermee is de eeuwige nummer 1 – bedrijfsschade door brand (37% van de antwoorden) – naar de tweede plaats verdrongen.

De Top-3 bedrijfsrisico’s voor 2020

  1. Cyberincidenten zijn schadelijker en duurder geworden voor bedrijven, en leiden nadien vaak tot rechtszaken.
  2. Bedrijfsschade is weliswaar een plaatsje gezakt, maar blijft een grote uitdaging door digitalisering en politieke onrust als bron van verstoring.
  3. Klimaatverandering stijgt naar zijn hoogste positie ooit: bedrijven (vooral in Azië en Oceanië) maken zich grote zorgen over fysieke verliezen door extreme weersomstandigheden, en zijn tevens bang voor de kritische consument, meer regels en juridische procedures.

Cyberincidenten vormen wereldwijd het grootste risico, en staat in landen als België en Frankrijk steevast in de top 3. Bedrijven krijgen te maken met grotere en duurdere datalekken, een toename van ransomware, spoofing-incidenten en boetes voor inbreuken op de privacywetgeving of rechtszaken na elk incident. Nog maar vijf jaar geleden eiste men €10.000 bij een ransomware-zaak, nu ligt dat rond de miljoenen.

Als de Allianz Risicobarometer 2020 één ding aantoont, is het wel dat bedrijven een aantal nieuwe bedreigingen echt serieus moeten gaan nemen. Het volledige rapport kun je hieronder downloaden. Wij bedanken onze partner Allianz voor het mogen delen van de barometer met onze relaties.

Met vriendelijke groet,

Frank van Akkerveeken
CEO Blue Risk

Meer blogs

Zijn bestuurders aansprakelijk voor de gevolgen van het Coronavirus?

Ja, dat is heel goed mogelijk. Recent is er door een groep aandeelhouders een claim neergelegd bij de bestuurders omdat zij niet op de hoogte waren dat het betreffende bedrijf sterk afhankelijk was van Chinese leveranciers. Toen het Coronavirus om zich heen greep en...

Cybercrime 2019: minder getroffen bedrijven, meer schade

Dat is de belangrijkste conclusie uit het Cyber Readiness Report van de verzekeraar Hiscox. Hoewel grote bedrijven voor hackers nog steeds het favoriete doelwit zijn, blijkt uit een verschuiving in de meest getroffen sectoren dat criminelen overal naar zwakke plekken...

Hierom dekt jouw reisverzekering de gevolgen van het coronavirus niet.

Krijg je op vakantie of zakenreis te maken met schade als gevolg van het coronavirus? Dan kan het zijn dat je reis- of annuleringsverzekering niet uitkeert. Hoe zit dat eigenlijk? Nicheverzekeraar Hienfeld is hier duidelijk in: om uit kunnen keren moet er sprake zijn...

Blue Risk en Chubb richten adviesdesk op voor StartupDelta

Verzekeraar Chubb heeft zich aangesloten als partner bij StartupDelta, dat van Nederland het beste startupecosysteem in Europa wil maken. Ruimte voor ondernemerschap en steun van grote ondernemingen is daarbij cruciaal. Vanwege de specialistische kennis heeft Chubb...

Schade? Meld het hier.

Heb je schade? Bel dan met 010 – 311 00 19 of vul het formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Is er sprake van Cyberschade buiten kantooruren? Bel dan direct met je cyberverzekeraar. 

nummers

AIG: +44 1273 730 992
Allianz: +31 (0)88 5777112
Chubb: 0800-0203267
Hiscox: +31 (0)20 5170700
Zurich: + 1 519 340 0140

11 + 14 =

We staan voor je klaar!

blue risk specialty insurances

Het Industriegebouw
Goudsesingel 136, unit 3.04
3011 KD  Rotterdam

Tel: +31 (0)10 311 00 19

Of stuur ons een email. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

10 + 12 =